Fakültemiz'den Safvan b. Muattal Türbesi'ne Ziyaret Gerçekleştirildi

Fakültemiz hocaları ve yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerimizin katılımıyla Samsat ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Sahabe-i Kiram'dan Safvan b. Muattal'ın (r.a) türbesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Türbe ziyaretiyle başlayan programda sorumlu din görevlisi tarafından Safvan b. Muattal hakkında bir tanıtım yapıldı ve türbenin yakın zamanda tamamlanan restorasyonu hakkında bilgiler verildi. Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR ve Samsat Müftüsü Ahmet KIZMAZ tarafından ziyaretin anlamına dair birer konuşma yapıldı. Daha sonra türbenin de içerisinde yer aldığı bölgede inşa edilen ve dört ay önce açılışı yapılan külliye gezildi. Yemek ve çay ikramının ardından program sona erdi. Organizasyon için gerekli izin ve desteği veren Rektörlüğümüze; ulaşım için araç temin eden Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'mıza; yemek ikramını üstlenen Kahta Müftülüğü'ne; çay ikramı ve ev sahiplikleri için Samsat Müftülüğü'ne, katkıları için İslami İlimler Fakültesi Geçerken Topluluğu üyelerine ve programa iştirak eden tüm hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.