Fakültemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Programı Gerçekleşti.

Fakültemizin 2024-2025 akademik yılı açılış programı gerçekleşti. Sunuculuğunu Arş. Gör. Emine Merve AYTEKİN hocamızın yaptığı program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Öğr. Gör. İsa SARIKAYA tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından açılış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, fakültemize yeni katılan öğrencilerimizi tebrik etti. Akabinde fakültemizin misyon ve vizyonuna dikkat çeken dekanımız şunları söyledi: ''Fakültemizin misyonu insanlığın ve toplumun din hizmeti ihtiyacını karşılamak amacıyla İslami İlimlerde mesleki bilgi ve becerilerle donanmış araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, yüksek nitelikli öğrenci ve ilahiyatçılar yetiştirmektir. Vizyonumuz ise, İslami İlimler alanında temel bilgi ve zihniyete sahip; kendisini sürekli geliştiren erdemli ve ahlaklı olmaya çaba gösteren, birikimini insanlık için kullanan öğrencileri iyi bir öğretim kadrosuyla yetiştiren, araştırmaları ile alanına evrensel düzeyde katkıda bulunan, gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal gelişimi destekleyen bireyler yetiştirmektir. İslamın temel iki kaynağı vardır: Kur’an ve sünnet. Bunları doğru bir şekilde anlamak ve anlatmak ilahiyatçıların görevidir. Bu kaynaklara ulaşmanın ve anlatmanın öğretiminin verildiği yegâne yer İlahiyat ve İslami İlimler fakülteleridir. Bilimsel anlamda, bilimsel metotlarla İslam dinini öğrenmenin ve öğretmenin yapıldığı yer yine ilahiyat ve İslami İlimler fakülteleridir.''

Dekanımız Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR'ın konuşmasının ardından açılış dersini yapan öğretim üyemiz Doç. Dr. Naif Yaşar, tefsir ilmine dair öğrencilerimize bilgi verdi. Tefsir ilminin tarihi sürecine değinen Doç. Dr. Naif Yaşar hocamız, Nebevi tefsir, sahabe tefsiri ve tabiin tefsiri hakkında ayrıntılı izahlarda bulundu. Program, Arş. Gör. Emine Merve Aytekin hocamızın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.